Daddy - HEADER SCROLL

Daddy (14+)

Leerjaren  

Speelperiode  

Duur  

Thema’s  

Bijzonderheden

Prijs

VO leerjaren 3 en 4

Oktober – december 2021

50 minuten

Ouder-kind relatie, coming off age, milieu en achtergrond

Theater – Dans – Muziek

1150 euro uitkoop voorstelling

Ieder mens stelt zichzelf vroeg of laat de vraag: Wat heb ik van mijn ouder(s) geleerd wat ik nooit meer zal vergeten? Wat draag ik mijn hele leven bij me en geef ik door aan mijn eigen kinderen? En wat herinner ik me van mijn ouders wanneer ze er niet meer zijn? In de muziektheatervoorstelling Daddy zien we een depressieve vader en dochter met een berg aan gedragsproblemen. De dochter heeft haar vader al lang niet meer gezien. Nu is hij ziek en zal hij niet meer beter worden.

Onderwijsaanbod

We bieden bij Daddy onze speciale scroll-educatiewebsite aan, een workshop, een podcast en op verzoek een nagesprek, verzorgd door onze moderatoren. Getrainde gespreksleiders die het nagesprek snel to the point, scherp en enerverend zullen krijgen.

Alle thematieken van de voorstelling worden aangeboden in de vorm van ‘open source’. We bieden de leerlingen het huidige maatschappelijke debat over de onderwerpen van de voorstelling. En ook het pure inspiratiemateriaal van de makers van de voorstelling. Denk aan artikelen, online discussies, beeldmateriaal, YouTube filmpjes, social media content. Leerlingen kunnen zelf door de pagina scrollen en starten vanuit eigen interesse / raakvlak. Er zijn vragen waar ze zelf antwoord op kunnen formuleren. Ideaal om in te zetten als voorbereiding op de voorstelling. Voor de docenten is er ook een aparte pagina met extra vragen, wat dynamische gesprekken en gedegen voorbereiding zal opleveren. De docentenpagina kunt u op aanvraag ook laten uitvoeren door één van onze moderatoren.

Website

Beschikbaar vanaf 11 oktober 2021

Prijs

Gratis 

Leuk als inleiding en gratis te downloaden, de DOX Podcast waarin bezoekers hun mening over de geziene voorstelling geven en eigen gedachten delen over de thematieken.

Website

Beschikbaar vanaf 11 oktober 2021

Prijs

Gratis 

Aanvragen

We bieden bij de voorstelling Daddy standaard een nagesprek, verzorgd door onze DOX moderators. Getrainde gespreksleiders die het nagesprek snel to the point, scherp en enerverend zullen krijgen.

Locatie

zaal voorstelling

Speelperiode

direct na afloop van de voorstelling

Prijs

gratis

Aanvragen

De relatie met je opvoeder is niet altijd makkelijk. Zeker in de pubertijd. Niet iedere relatie is ook hetzelfde. Zou de pubertijd een stuk makkelijk zijn als alle opvoeders de handleiding ‘Dit ben ik!’ ontvangen? Tijdens de workshop Dit ben ik! staan de leerlingen stil bij hun eigen ‘ouder-kind’ relatie. Afkomst, geloofsovertuiging, normen en waarden en een eigen beeld van de wereld beïnvloeden deze relatie. Wat zijn de overeenkomsten of juist de verschillen. De leerlingen schrijven binnen de lijnen van spoken word de handleiding Dit ben ik! Krachtige statements waarin zij laten horen wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Op theatrale wijze presenteren de leerlingen hun handleidingen. Deze workshop is op maat te maken. Van 80 tot 100 minuten per klas.

Discipline

Spoken word

Duur

80-100 minuten

Prijs

vanaf €100,- per klas

Boekbaar

hele jaar

Aanvragen